Όλα ξεκίνησαν με ένα ηλιακό σιδηροδρομικό σήμα.

Η Sungrow ιδρύθηκε από τον καθηγητή Cao Renxian, ο οποίος δίδασκε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Hefei. Μαθαίνοντας για τη φτωχή διαθεσιμότητα ηλεκτρικού ρεύματος στην αγροτική Δυτική Κίνα, παραιτήθηκε από τη θέση καθηγητή το 1997 και ίδρυσε τη Sungrow Power Supply Co., Ltd.

Μια ιδέα που έμελλε να γίνει πράξη.

Ο καθηγητής Cao Renxian ήθελε να βελτιώσει τη διαθεσιμότητα του ηλεκτρικού ρεύματος και έτσι τόνωσε την οικονομική ανάπτυξη στην αγροτική Δυτική Κίνα. Αντί να εστιάσει στην οικονομική ανάπτυξη με κάθε κόστος, προτίμησε την οδό της βιώσιμης ανάπτυξης βάσει ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο πρώτος πελάτης της Sungrow, ένας μηχανικός που επέβλεπε την τροφοδοσία της σηματοδότησης για το σιδηροδρομικό δίκτυο του νότιου Xinjiang, παρήγγειλε ένα σύστημα τροφοδοσίας ενός σήματος με ρεύμα προερχόμενο από ηλιακή ενέργεια. Αυτό οδήγησε σε συνολικά κέρδη ύψους 87.000 δολαρίων ΗΠΑ για την εταιρεία το 1998.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης δοκιμαστικής παραγγελίας, άρχισαν να έρχονται περισσότερες παραγγελίες και η επιχειρηματική δραστηριότητα εντάθηκε. Στην επιτυχία ήρθε να προστεθεί το γεγονός ότι η ηλιακή τεχνολογία από ιδέα έγινε πραγματική πράξη.

Σήμερα, η Sungrow είναι μια εταιρεία αξίας άνω του 1,5 δισ. δολαρίων ΗΠΑ. Ως κυρίαρχη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στην Κίνα, η Sungrow εξειδικεύεται στην έρευνα και την ανάπτυξη, την παραγωγή, την πώληση και το σέρβις διατάξεων παραγωγής καινοτόμων μορφών ενέργειας για ηλιακή και αιολική ενέργεια, αποθήκευση ενέργειας, συστήματα αυτοκίνησης που αξιοποιούν καινοτόμες μορφές ενέργειας και πλωτούς και επίγειους φωτοβολταϊκούς σταθμούς. Στόχος μας είναι να παρέχουμε πάντα καθαρή ενέργεια για όλους, σήμερα, αύριο και στο μέλλον. Καθαρή ενέργεια για όλους, σήμερα, αύριο και στο μέλλον.

Κάθε χρόνο, η Sungrow καταθέτει εκατοντάδες αιτήσεις νέων ευρεσιτεχνιών. Η Sungrow είναι ο απόλυτος ηγέτης στην καινοτομία στην ηλιακή βιομηχανία, με περισσότερες από 1.600 αιτήσεις έως τον Ιούνιο του 2019.
Οι τεχνολογίες μετατροπής καθαρής ενέργειας, όπως η μετατροπή AC/DC, η μεταγωγή ενεργειακής ροής, η μετατροπή ενέργειας για ηλεκτροκίνητα οχήματα και η μετατροπή καθαρής ενέργειας σε καθαρό ηλεκτρισμό είναι οι ακλόνητοι στρατηγικοί προσανατολισμοί της Sungrow.